Apple vydal druhou beta verzi iOS 17.1 a aktualizace dále vylepšuje některé nové funkce, které byly přidány jak v iOS 17, tak v první beta verzi iOS 17.1. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové.



Možnosti zobrazení v režimu StandBy

Apple přidal novou sekci „Zobrazení“ do sekce StandBy v aplikaci Nastavení, která obsahuje některé nové možnosti přizpůsobení. Displej lze nastavit tak, aby se vypínal automaticky, po 20 sekundách, nebo nikdy. Stávající funkce nočního režimu, která přidává červený odstín a ztmavuje obrazovku, byla přemístěna do této části.

Vyzváněcí tóny a tóny textu

První beta verze iOS 17.1 odstranila více než 20 vyzváněcích tónů a textových tónů, které byly přidány v ‌iOS 17‌, ale nyní jsou k dispozici znovu. Mezi nové vyzváněcí tóny patří Arpeggio, Breaking, Canopy, Chalet, Chirp, Daybreak, Departure, Dollop, Journey, Kettle, Mercury, Milky Way, Quad, Radial, Scavenger, Seedling, Shelter a další. Ve srovnání se starými vyzváněcími tóny je mnoho nových vyzváněcích tónů delších a znějí moderněji. Apple přesunul všechny předchozí vyzváněcí tóny do sekce „Classic“, takže jsou stále dostupné pro ty, kteří preferují starší tóny. Existuje více než 10 nových textových tónů, které lze použít pro příchozí textové zprávy, hlasové zprávy, upozornění na příchozí poštu, upozornění na připomínky a další.

Oprava limitu nabíjení

U modelů iPhone 15 přidal Apple přepínač, který zabraňuje nabíjení zařízení přes 80 procent, aby baterie déle vydržela. V předchozí beta verzi iPhone toto nastavení ignoroval a nabíjel přes 80 procent, ale po druhé aktualizaci již funkce funguje podle očekávání.

Double Tap 

Funkce Double Tap je povolena ve druhé beta verzi watchOS 10.1, která byla dnes vydána vývojářům, ale její nastavení lze spravovat pomocí aplikace Watch na iPhonu.