Displej Apple Watch Ultra je příliš obtížně čitelný za špatných světelných podmínek, hlásí někteří uživatelé. Problém pravděpodobně souvisí se senzorem okolního světla a s aktualizací softwaru watchOS 10 vydanou minulý měsíc.



Existuje mnoho stížností od čtenářů MacRumors, uživatelů Redditu a dalších, kteří říkají, že nejsou schopni číst informace na displeji Apple Watch Ultra v tmavém prostředí, protože obrazovka je příliš slabá, což naznačuje, že senzor okolního světla zařízení nebyl správně zkalibrován, aby zvýšil jas na adekvátní úroveň. Apple Watch Ultra 2, které byly uvedeny na trh minulý měsíc, posouvají maximální jas obrazovky na 3 000 nitů, což z nich podle Applu dělá vůbec nejjasnější Apple Watch. Displej je také schopen snížit jas až na 1 nit.

Nicméně problém se týká také Apple Watch Ultra první generace, což naznačuje, že jde o problém s aktualizací softwaru watchOS 10, která byla vydána v září. Uživatelé říkají, že problém je zvláště výrazný při rychlém přechodu ze světlé místnosti do tmavé a když je ciferník Wayfinder a Ultra Modular nastaven na noční režim, který na displej umístí červený filtr. Problémy s čitelností přetrvávají i přes ruční úpravy úrovně jasu v Nastavení.