Apple uvedl, že nadcházející software iOS 17.1, který má být vydán později v říjnu, sníží úroveň radiace iPhonu 12. Francie v září nařídila Applu, aby zastavil prodej ‌iPhonu‌ 12 a provedl „opravu“ pro zařízení, aby splňovala evropské standardy.



Apple v dokumentu podpory uvedl, že deaktivuje funkci detekce, která umožňuje mírně vyšší radiaci, když ‌iPhone‌ nedržíte nebo je v kapse. Funkce detekce bude deaktivována pouze ve Francii a Apple říká, že se vypíná navzdory skutečnosti, že tamní regulační skupina ANFR udělala chybu při provádění radiačních testů. ANFR použil testovací protokol, který nezohlednil mechanismus detekce‌, o kterém Apple říká, že byl „důkladně testován a mezinárodně ověřen jako účinný mechanismus pro splnění požadavků SAR“. iPhone má senzory, které dokážou rozpoznat, když je položen na statickém povrchu, jako je stůl, na rozdíl od držení v ruce nebo v kapse.

Specifický testovací protokol používaný ANFR vyžaduje, aby zařízení splňovala limity SAR, i když je zařízení testováno na statickém povrchu. Toto rozhodnutí není v souladu s mezinárodními standardy, které umožňují nezávislé testování mechanismů řízení napájení, které nemusí být aktivovány během standardních testů SAR. Podle Applu je používání ‌iPhonu‌ 12 bezpečné a vždy bylo. iPhony musí splňovat mezinárodní normy přenosu energie pro zdraví a bezpečnost, aby byl zajištěn omezený přenos energie, když je zařízení v kontaktu s lidským tělem. S aktualizací iOS 17.1 již iPhone‌ 12 ve Francii nebude zvyšovat povolený výkon, když je detekován stav mimo uživatele, takže v oblastech s nízkým signálem může v některých případech použití způsobit mírně nižší výkon, ačkoli se neočekává, že by většina uživatelů zaznamenala změnu.