V macOS Sonoma herní režim upřednostňuje výkon CPU a GPU pro hraní her na Macu. Pro ty, kteří herní režim neznají, Apple v úterý zveřejnil dokument podpory, který poskytuje další informace o tom, jak novou funkci používat.



Herní režim optimalizuje váš herní zážitek tím, že dává hře nejvyšší prioritu přístupu k CPU a GPU, čímž snižuje využití pro úkoly na pozadí. A zdvojnásobuje vzorkovací frekvenci Bluetooth, což snižuje vstupní latenci a latenci zvuku pro bezdrátové příslušenství, jako jsou herní ovladače a AirPods. Herní režim vyžaduje Mac s Apple Silicon.

Jak zapnout herní režim

Herní režim se automaticky zapne, když použijete tyto kroky:

  • Přesuňte ukazatel na zelené tlačítko v levém horním rohu okna.
  • Z nabídky, která se zobrazí, vyberte možnost Spustit režim celé obrazovky.
  • Když tímto způsobem vstoupíte do režimu na celou obrazovku, na liště nabídek se zobrazí nabídka herního režimu. Tuto nabídku můžete použít k potvrzení, že je pro vaši hru zapnutý herní režim.

Jak vypnout herní režim

Herní režim se automaticky vypne, když přestanete hrát hru na celé obrazovce, ale můžete jej také vypnout, když je vaše hra stále v režimu celé obrazovky: V nabídce Herní režim na liště nabídek vyberte Vypnout herní režim. Pamatujte, že herní režim zůstane vypnutý pro hru, kterou jste hráli, dokud jej znovu nezapnete, i když hru ukončíte a znovu otevřete.