Společnost Allstate Protection Plans sdílela výsledky jednoho ze svých každoročních testů odolnosti zařízení a tentokrát společnost otestovala některé z nejdražších smartphonů na trhu, včetně iPhone 15 Pro Max.



Společnost otestovala ‌iPhone 15 Pro‌ Max, Samsung Galaxy S23 Ultra, Samsung Galaxy Z Fold5 a Google Pixel Fold. Jedná se o nejdražší smartphony od společností Apple, Google a Samsung a všechny tyto telefony jsou vyrobeny ze skla. Pro tyto testy Allstate ponořil každý smartphone na 30 minut do vody a poté je upustil na chodník z výšky šesti stop pomocí zařízení, které je spustilo ze stejné výšky a úhlu. Vzhledem k tomu, že všechny tyto smartphony mají slušné hodnocení odolnosti vůči vodě, fungovaly po testu namočení dobře, ale v testu pádu žádný smartphone nedopadl dobře. Při testu pádem na přední obrazovku se ‌iPhone 15 Pro‌ Max rozbil při prvním pádu a byl nepoužitelný s úlomky zvednutého a uvolněného skla. Totéž se stalo s Galaxy S23.

Z Fold5 a Google Pixel Fold byl schopen odolat dvěma pádům s poškozením rámu, promáčknutím obrazovky a odřením, což Allstate připisuje zvednutému okraji kolem vnitřního okraje každého displeje. Když však oba smartphony upadly na jejich zavřené vnější displeje, oba se rozbily. V dalších testech pádu se ‌iPhone 15 Pro‌ Max a Samsung Galaxy S23 Ultra okamžitě rozbily. ‌iPhone 15 Pro‌ Max zůstal funkční, ale dvě z kamer již nefungovaly kvůli poškození skla fotoaparátu. Allstate Protection Plans provádí tyto testy již několik let na každé generaci iPhonu a nedošlo k velkému zlepšení. Apple používá silnější zadní sklo a materiál „Ceramic Shield“ na přední stranu, ale sklo je sklo a nadále se rozbíjí.