Na keynote „Scary Fast“ Apple oznámil nové 14palcové modely MacBooku Pro, 16palcové MacBooky Pro a 24palcové modely iMacu s čipy řady M3. Byla to velmi rychlá 30minutová akce bez představení dalších produktů nebo překvapení.



Níže uvádíme některé produkty, které nebyly na keynote oznámeny, ale mluvilo se o nich.

Příslušenství pro Mac s USB-C portem

Mark Gurman z Bloombergu uvedl, že na keynote Apple pravděpodobně představí aktualizované verze Magic Keyboard, Magic Mouse a Magic Trackpad pro Mac s USB-C porty pro nabíjení, ale příslušenství je stále vybaveno portem Lightning.

iPady

Analytik Ming-Chi Kuo a Mark Gurman nepředpokládali, že by na keynote byl oznámen nový iPad a skutečně se tak nestalo. Společnost MacRumors zjistila, že dodavatel Applu minulý týden znovu odeslal do čínské regulační databáze baterii pro iPad mini šesté generace, ale nakonec Apple žádné iPady neoznámil. Gurman řekl, že Apple neplánuje představit nové iPady dříve než v březnu 2024 nebo později.

iMac Pro

Zatímco iMac Pro s procesorem Intel byl ukončen v roce 2021, od té doby se šuškalo o případné náhradě s čipem Apple Silicon. Začátkem tohoto měsíce Gurman uvedl, že Apple stále plánuje vydat nový iMac s 32palcovým displejem buď koncem roku 2024, nebo v roce 2025. Není jasné, kterými čipy bude tento Mac vybaven. Mohl by však používat čipy M3 Pro a M3 Max, které byly oznámeny včera, nebo možná dokonce nadcházející čip M3 Ultra.

MacBook Air a Mac Mini

Neočekávalo se, že by na této keynote byly oznámeny nové modely MacBooku Air a Macu mini, ale stojí za zmínku, protože pravděpodobně budou používat stejné čipy M3 nebo M3 Pro, které byly oznámeny včera. Gurman očekává, že nové 13palcové a 15palcové modely MacBooku Air s čipem M3 budou vydány v první polovině roku 2024. Řekl také, že Apple již pracuje na novém Macu mini, ale neuvedl kdy bude vydán.