Apple někdy vydává nové iPady na podzim, ale otázkou zůstává, zda se tak stane i letos. Nyní máme říjen, a pokud Apple plánuje vydat iPady před Vánocemi, je to měsíc, kdy se to s největší pravděpodobností stane. Zde je to, co zatím víme.



Když se podíváme na posledních deset let, Apple někdy pořádá každoroční podzimní keynote, na které představuje nové Macy a iPady. I když se to loni nestalo, v letech 2013, 2014, 2016, 2018, 2020 a 2021 Apple uspořádal podzimní keynote. Apple by se také mohl rozhodnout vydat nové modely prostřednictvím tiskové zprávy, jako to udělal v lednu 2023, zároveň však také nemusí představit vůbec nic.

Co víme o nových iPadech?

V článku pojednávajícím o stagnující celosvětové poptávce po tabletech ve druhé polovině roku 2023 společnost DigiTimes uvedla, že investoři očekávají zvýšení podílu Applu na trhu s tablety kvůli novému iPadu, který bude vydán ve čtvrtém čtvrtletí. Navíc Mark Gurman z Bloombergu začátkem tohoto roku uvedl, že není vyloučeno, že Apple vydá nový iPad mini.

Podle nedávné zprávy, které zveřejnila společnost 9to5Mac Apple pracuje na dvou nových verzích iPadu Air 6. Společnost tvrdí, že Apple pracuje na čtyřech samostatných modelech (každý dva ve verzi Cellular a Wi-Fi). Apple vyrábí dvě verze ‌iPadu Pro‌, protože se prodává ve dvou velikostech, a 9to5Mac spekuluje, že by Apple mohl vydat větší verzi ‌iPadu Air‌, která by se prodávala se současnou 10,9palcovou verzí, nebo vydat „dražší model s lepšími specifikacemi“. Apple naposledy aktualizoval ‌iPad Air‌ v březnu 2022 čipem M1.

Vydání až příští rok?

Apple během svého srpnového oznámení zisku varoval, že tržby z iPadu by měly klesnout o dvouciferné číslo, což naznačuje, že neočekává, že bude mít produkty, které by zákazníky lákaly k nákupu během Vánočního období mimo představené iPhony a Apple Watch. To potvrzuje nedávné zprávy, které naznačují, že vydání nových ‌‌iPadů‌ se neočekává dříve než v roce 2024. V lednu analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že další ‌iPad mini‌ pravděpodobně vstoupí do sériové výroby v prvním čtvrtletí roku 2024. Nedávno, Kuo řekl, že letos neočekává žádné nové modely ‌iPadů‌. Podobně, spousta zpráv naznačuje, že nový ‌iPad Pro‌ s OLED displeji a čipy M3 nebudou vydány dříve než v roce 2024.