Aplikace Proton Mail pro Mac je nyní k dispozici jako beta verze, ale většina uživatelů si bude muset počkat až do začátku příštího roku, než ji vyzkouší – pokud nechcete platit za drahé předplatné.



V současné době je k dispozici pouze jako mobilní aplikace a na webu, ale společnost nyní testuje aplikace pro Windows i Mac. Nová desktopová verze Proton Mail poskytuje uživatelům robustní šifrování i kalendář. Nyní má společnost vyhrazenou aplikaci pro všechny hlavní platformy, což dále podtrhuje závazek Protonu zajistit co nejpřístupnější soukromí a zabezpečení. Andy Yen, generální ředitel společnosti Proton, řekl: „Zatímco mnoho lidí používá e-mail na počítači v prohlížeči, aplikace pro stolní počítače mohou stále poskytovat určité výhody, jako je lepší podpora offline. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli spustit desktopovou aplikaci.“

V současné době je přístup k beta verzi dostupný pouze pro ty, co platí předplatné známé jako Proton Visionary. Přihlásit se můžete pouze do 3. ledna. Proton také oznámil řadu nových funkcí, které budou k dispozici na všech platformách. Díky automatickému přeposílání e-mailů je Proton prvním a jediným poskytovatelem e-mailu, který nabízí možnost automatického přeposílání e-mailů při zachování end-to-end šifrování při použití mezi účty Proton Mail. Nyní mohou uživatelé nastavit pravidla pro automatické přeposílání, která jim umožní být při spolupráci s kolegy co nejproduktivnější.

Další nové funkce jsou:

  • Odkládání e-mailů, abyste je mohli vyřídit později
  • Náhledy příloh lze zobrazit přímo z vaší doručené pošty
  • Vyhledávání kalendáře na webu
  • Zobrazit státní svátky

Aplikace Proton pro Mac bude k dispozici všem předplatitelům začátkem příštího roku, ale přesné datum zatím není známo.