Readdle vydal aktualizaci aplikace Documents s novou funkcí, kterou nazývá „Air Gestures“. Cílem této funkce je učinit interakce přirozenějšími a přístupnějšími. Společnost oznámila novou funkci v blogovém příspěvku.



„Vzhledem k tomu, že se technologie vyvíjí, aby se stala více intuitivní, s potěšením vám můžeme představit Air Gestures v aplikaci Documents. Tato funkce je krokem vpřed na naší cestě k tomu, aby byly digitální interakce, zejména ovládání videa, přirozenější a přístupnější.“ Funkce specificky vylepšuje způsob, jakým uživatelé ovládají videoobsah. Vývojář zdůrazňuje, že cílem není přepracovat způsob, jakým bychom měli ovládat naše zařízení, ale nabídnout další, pohodlný způsob interakce s digitálním obsahem.

Proč si Readdle myslí, že se vám funkce bude líbit?

  • Ovládejte přehrávání, aniž byste se dotkli obrazovky
  • Ideální, když máte plné ruce
  • Chcete-li hrát, pozastavit nebo navigovat, stačí mávnout

Z důvodu zabezpečení a soukromí Readdle říká, že veškeré zpracování rozpoznávání gest (pomocí přední kamery TrueDepth) se provádí na zařízení. „Ovládání pomocí gest je stále běžnější v různých technologiích, od automobilových rozhraní po chytrá domácí zařízení. S vědomím tohoto posunu Air Gestures využívá jednoduchost a intuitivnost gest a přeměňuje je na výkonné nástroje pro digitální interakci.“