Apple dnes v nové zprávě potvrdil, že podnikl kroky k vypnutí Beeper Mini, aplikace, která uživatelům zařízení Android umožňovala odesílat a přijímat zprávy iMessage. Apple zdůraznil svůj závazek k ochraně soukromí a bezpečnosti uživatelů.



„Ve společnosti Apple vytváříme naše produkty a služby pomocí špičkových technologií ochrany soukromí a zabezpečení navržených tak, aby uživatelům poskytovaly kontrolu nad jejich daty a uchovávaly osobní údaje v bezpečí. Podnikli jsme kroky k ochraně našich uživatelů blokováním technik, které využívají falešné přihlašovací údaje k získání přístupu k iMessage. Tyto techniky představovaly značná rizika pro bezpečnost a soukromí uživatelů, včetně potenciálu prozrazení metadat a umožnění nechtěných zpráv, spamu a phishingových útoků. V budoucnu budeme pokračovat v aktualizacích, abychom chránili naše uživatele,“ uvedla společnost Apple v prohlášení.

Aplikace Beeper Mini fungovala tak, že zachytila protokol iMessage pomocí vlastní služby push notifikace společnosti Apple a přesvědčila servery společnosti Apple, že jde o autentické zařízení Apple. Tato metoda podle Applu zahrnovala použití „falešných přihlašovacích údajů“, které pro uživatele představovaly značná rizika pro bezpečnost a soukromí. Beeper tvrdí, že jeho proces fungoval bez kompromisů v oblasti šifrování nebo soukromí, a dokumentace společnosti říká, že nikdo nemůže číst obsah odeslaných zpráv kromě odesílatele a jeho příjemce. Po prohlášení Applu vyjádřil generální ředitel Beeper Eric Migicovsky svou ochotu spolupracovat s Apple na bezpečnostní kontrole.