Apple začal přijímat objednávky na Pro Display XDR 10. prosince 2019, takže tento špičkový monitor je ode dneška čtyři roky starý. Monitor nebyl od té doby aktualizován, ale objevily se zprávy o tom, že společnost pracuje na novém modelu.



Nový monitor Pro Display XDR

V prosinci 2022 Mark Gurman z Bloombergu řekl, že Apple pracuje na několika nových monitorech, včetně aktualizovaného Pro Display XDR vybaveného čipem Apple Silicon. Levnější Studio Display má čip A13 Bionic, který umožňuje funkce jako Center Stage, prostorový zvuk a hlasové příkazy „Siri“/„Hey Siri“. V červenci 2023 Gurman zopakoval, že Apple stále pracuje na několika monitorech nové generace, které budou vydány nejdříve v roce 2024. Řekl, že alespoň jeden z těchto monitorů by mohl fungovat jako inteligentní domácí displej ve stavu nízké spotřeby. I když se zatím nemluvilo o žádných dalších funkcích, mezi některé doplňky, ve které zákazníci doufají, patří webová kamera, reproduktory a vyšší obnovovací frekvence. Současný model se vyznačuje 32palcovou obrazovkou s LED podsvícením, rozlišením 6K, obnovovací frekvencí 60 Hz, jedním portem Thunderbolt 3 a třemi porty USB-C.

Větší iMac

I když by se jednalo o jiný produkt, 32palcový iMac by měl určité podobnosti s monitorem Pro Display XDR, včetně stejné velikosti displeje. V říjnu 2023 Gurman i analytik Ming-Chi Kuo uvedli, že Apple pracuje na novém 32palcovém iMacu, který bude vydán koncem roku 2024 nebo v roce 2025. Kuo řekl, že zařízení bude mít mini-LED displej. Následující měsíc Apple potvrdil, že společnost nemá v plánu vydat 27palcový iMac s čipem Apple Silicon. Apple ukončil výrobu 27palcového iMacu s procesorem Intel v březnu 2022. Zákazníkům, kteří chtějí velký displej, Apple doporučil spárovat 27palcový Studio Display s Macem Studio nebo Macem mini. Apple však nevyloučil možnost vydání 32palcového iMacu v budoucnu.