Apple dnes přestal prodávat Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2 ve svém internetovém obchodě ve Spojených státech, přičemž zařízení byla stažena z prodeje jen několik dní před tím, než vstoupí v platnost zákaz dovozu Apple Watch.



Při pokusu o zakoupení ‌Apple Watch Series 9‌ nebo ‌Apple Watch Ultra 2‌ v internetovém obchodě webové stránka hlásí „momentálně nedostupné“. Apple také ze svých webových stránek odstranil repasované modely Apple Watch Series 7 a Apple Watch Series 8. Apple v pondělí uvedl, že bude muset pozastavit prodej ‌Apple Watch Series 9‌ a ‌Apple Watch Ultra 2‌, aby vyhověl nařízení Mezinárodní obchodní komise. ITC rozhodlo, že senzor kyslíku v krvi Apple Watch porušuje patenty vlastněné společností Masimo.

Apple Watch je stále možné zakoupit v maloobchodních prodejnách společnosti Apple, ale v obchodech je nebude možné zakoupit po 24. prosinci. Prodej bude pozastaven pouze ve Spojených státech a pouze ve vlastních maloobchodních prodejnách společnosti Apple. Obchody třetích stran jako Target, Walmart a Best Buy mohou Apple Watch nadále prodávat, dokud nedojdou zásoby. Apple bude moci prodávat Apple Watch SE, protože nemají senzor kyslíku v krvi. Apple se plánuje odvolat, jakmile to bude možné, 26. prosince a společnost uvedla, že „využívá řadu právních a technických možností“, aby se modely Apple Watch vrátily na pulty obchodů co nejdříve.