Apple dnes potvrdil, že 20. ledna natrvalo uzavře svou maloobchodní prodejnu Infinite Loop v Cupertinu v Kalifornii. Apple nabídne všem zaměstnancům obchodu možnost pokračovat ve společnosti.



Někteří zaměstnanci se budou moci přestěhovat do okolních obchodů, včetně Apple Park Visitor Center a Apple Valley Fair. „Po mnoha letech, kdy obsluhujeme zákazníky v našich obchodech v Bay Area, plánujeme zavřít náš obchod v Infinite Loop,“ uvedl mluvčí Applu v prohlášení sdíleném s MacRumors. „Všichni naši členové týmu budou mít příležitost pokračovat u společnosti Apple. Těšíme se, že přivítáme naše zákazníky v našem nedalekém návštěvnickém centru Apple Park a na dalších místech, na Apple.com a v aplikaci Apple Store.“ Apple také 20. ledna natrvalo zavírá Apple Royal Hawaiian v Honolulu. Apple uvedl, že je i nadále odhodlán poskytovat zákazníkům vynikající péči a poznamenal, že letos otevřel nové obchody v USA, Číně, Indii, Jižní Koreji a ve Spojeném království a navíc rozšířil svůj internetový obchod do Chile a Vietnamu.

Kanceláře v kampusu Infinite Loop budou i nadále využívány firemními zaměstnanci Applu, pouze obchod bude uzavřen. Atrium hlavní budovy je ve výstavbě do začátku roku 2024, podle cedule vyvěšené před vchodem. Obchod byl poprvé otevřen v roce 1993 jako The Company Store a zaměřoval se především na prodej zboží značky Apple. Po renovaci v roce 2015 se znovu otevřel jako tradičnější maloobchodní prodejna Apple s produkty jako iPhone, Mac a Apple Watch vystavenými na béžových stolech, ale nadále se zde prodával omezený výběr zboží, jako jsou trička, opakovaně použitelné láhve, hrnky a sešity.