Nová zpráva od Fox19 sdílí příběh ženy z Kentucky, která uvádí, že ji Apple Watch pomohly zachránit život – a zároveň zachránily život jejího dítěte. Veronica Williams říká, že když byla těhotná, obdržela na svých Apple Watch upozornění na vysokou srdeční frekvenci, což ji přimělo vyhledat pomoc svého lékaře.



Williams říká, že na svých Apple Watch obdržela několik upozornění na vysokou srdeční frekvenci a všimla si, že začínala pociťovat dušnost. Poté zavolala svému lékaři, který jí řekl, aby jela na pohotovost. Lékaři jí řekli, že jí musí udělat císařský řez. Dítě se narodilo v pořádku, ale sama Williams stále bojovala o život. Její lékař jí diagnostikoval vzácnou formu myokarditidy. „Stalo se v podstatě to, že její imunitní systém byl oklamán a napadl její vlastní srdce,“ vysvětlil chirurg Dr. Louis Benson Louis IV. 

Williams strávila měsíc v nemocnici a dostávala nepřetržitou péči. Teď se jí i jejímu miminku daří skvěle. V dokumentu podpory Apple vysvětluje, jak tyto typy upozornění na tepovou frekvenci fungují. „Pokud váš srdeční tep zůstane nad nebo pod zvoleným počtem tepů za minutu (BPM), vaše Apple Watch vás mohou upozornit,“ říká Apple. „Tato upozornění jsou k dispozici pouze na Apple Watch Series 1 nebo novějších pro osoby starší 13 let.“