Apple navrhl svůj software pro iPhone tak, abyste nemuseli zavírat aplikaci, když ji nepoužíváte, protože většina aplikací, které nejsou aktivní, zůstává v pozastaveném stavu a nespotřebovává žádné zdroje ani nevybíjí baterii.



Pokud však aplikace přestane reagovat, budete možná muset aplikaci ukončit, aby znovu správně fungovala. Zde je návod, jak to udělat na starších i novějších iPhonech.

Jak vynutit ukončení aplikace na iPhonu

Na starších iPhonech s tlačítkem Home Button:

  • Poklepáním na tlačítko Home Button zobrazíte naposledy použité aplikace.
  • Přejetím prstem doprava nebo doleva vyhledejte aplikaci, kterou chcete zavřít.
  • Přejetím prstem nahoru na kartě náhledu aplikace aplikaci zavřete.

Na novějších iPhonech bez tlačítka Home Button:

Na iPhonech bez tlačítka Home Button se používá úplně jiná gesta, z nichž jedno zahrnuje přepínač aplikací a způsob, jakým jsou otevřené aplikace nalezeny a zavírány. 

  • Na domovské obrazovce ‌iPhonu‌ nebo v aplikaci potáhněte prstem nahoru ze spodní části obrazovky a na chvíli se zastavte, zatímco stále držíte obrazovku, a poté uvolněte, když se zobrazí přepínač aplikací.
  • Nyní přejeďte prstem doleva a doprava přes různé karty aplikací a vyhledejte aplikaci, kterou chcete zavřít.
  • Aplikaci zavřete rychlým přejetím nahoru.

Stojí za to zopakovat, že obecně není potřeba zavírat aplikace pro zlepšení výkonu, protože Apple má vestavěné systémy správy pro práci se všemi aplikacemi, které máte na svém zařízení otevřené. Podle společnosti Apple vynucené ukončení aplikace nezlepší výdrž baterie a je možné, že to může baterii spíše vybít, protože to způsobí, že ji ‌‌iPhone‌ načte znovu.