S vydáním iOS 17.2 Apple zveřejnil data související s aplikací Mapy, která shromažďuje za účelem vylepšení funkce určování polohy v rozšířené realitě. V novém dokumentu podpory Apple říká, že se snaží zvýšit rychlost a přesnost funkcí rozšířené reality v aplikaci Mapy.



Při používání funkcí rozšířené reality v aplikaci Mapy, včetně pěších tras nebo možnosti upřesnění polohy, Apple shromažďuje informace o bodech, které představují tvar a vzhled objektů, jako jsou budovy. Data nezahrnují fotografie ani obrázky a shromážděné body nejsou pro osobu čitelné. Podle společnosti Apple používají Mapy strojové učení na zařízení k porovnání bodů s referenčními daty, která jsou odesílána do iPhonu. Kamera filtruje pohybující se objekty, jako jsou lidé a vozidla, přičemž Apple shromažďuje pouze hlavní body objektů.

Porovnání mezi funkčními body a referenčními daty‌ umožňuje aplikaci Mapy určit polohu uživatele a poskytnout podrobné pokyny pro pěší. Data, která Apple shromažďuje, jsou šifrovaná a nejsou spojena s jednotlivým uživatelem nebo Apple ID. Podle Applu by byl pouze extrémně sofistikovaný hacker, který má přístup k firemnímu kódovacímu systému, schopen znovu vytvořit obraz z funkčních bodů, ale protože jsou data zašifrována a omezena pouze na Apple, útok je velmi nepravděpodobný.