Když Apple vydá nový software, upoutají většinu pozornosti aktualizace iOS, ale někdy jsou k dispozici užitečné nové funkce v sytému pro Mac, které zůstanou bez povšimnutí. To je případ macOS Sonoma 14.2, který obsahuje řadu užitečných vylepšení, díky kterým stojí za to jej nainstalovat.



Pět nejlepších funkcí, které jsou k dispozici v macOS Sonoma 14.2

  • Zprávy – Aplikace Zprávy obsahuje šipku, která vám umožní přejít na první nepřečtenou zprávu v konverzaci, a navíc je zde možnost přidat ke zprávě nálepku z rozhraní. Díky tomu je rychlejší přidávat reakce.
  • Automatické vyplňování PDF – Automatické vyplňování rozpoznává klíčová pole v souborech PDF a dalších dokumentech, takže je můžete rychle vyplnit. Rozpozná adresy, telefonní čísla a podobná data, která lze vyplnit z aplikace Kontakty.
  • Počasí widgety – Existuje několik nových widgetů z aplikace Počasí, které lze přidat na plochu Macu. Zobrazují srážky v příští hodině, denní předpověď, východ a západ slunce, kvalitu vzduchu, pocit a rychlost větru.
  • Podpora více minutek – Aplikace Hodiny na Macu podporuje více minutek, které lze spustit současně. K dispozici jsou také předvolby časovače pro rychlé nastavení minutek.
  • Vylepšení aplikace Shazam – Nyní můžete vyhledávat skladby na Macu, i když máte na sobě AirPods.