Ministerstvo spravedlnosti Spojených států amerických (DOJ) a Federální obchodní komise (FTC) zintenzivňují vyšetřování údajných protisoutěžních praktik společnosti Apple po nedávném zablokování aplikace Beeper Mini, uvádí New York Times.



Po výzvě, aby věc vyšetřilo ministerstvo spravedlnosti, se zakladatel Beeper Eric Migicovsky údajně setkal s právníky ministerstva spravedlnosti v úterý 12. prosince. Ministerstvo spravedlnosti je v současné době zapleteno do čtyřletého vyšetřování údajného protisoutěžního chování společnosti Apple. Aplikace Beeper Mini byla vydána začátkem tohoto měsíce s cílem umožnit uživatelům zařízení Android používat iMessage. Apple rychle ukončil aplikaci s odkazem na bezpečnostní obavy a neoprávněný přístup ke svým serverům.

Navzdory několika pokusům obejít omezení Applu nyní společnost přiznala porážku a nabízí jailbreaknuté iPhony jako konečné řešení, jak službu nadále používat, a zároveň uznala, že je to prohraný boj. Zatímco Apple důsledně hájil své kroky jako nezbytné pro zachování bezpečnosti uživatelů a integrity svých služeb, zvýšená pozornost dvou hlavních regulačních orgánů naznačuje závažnost pokračujících antimonopolních obvinění proti společnosti.