Generální ředitel Spotify Daniel Ek dnes oznámil, že společnost propouští 17 procent zaměstnanců, což je více než 1000 lidí. Spotify potřebuje snížit náklady ve snaze zmenšit provozní náklady.



„Během posledních dvou let jsme kladli značný důraz na to, abychom ze Spotify vytvořili skutečně skvělý a udržitelný podnik – takový, který je navržen tak, aby dosáhl našeho cíle být přední světovou audio společností, a který bude trvale řídit ziskovost a růst do budoucna. I když jsme udělali důležité kroky, stále máme co dělat. Ekonomický růst se dramaticky zpomalil a kapitál zdražil. Spotify není výjimkou z těchto skutečností. Tím se dostávám k rozhodnutí, které bude pro naši společnost znamenat významnou změnu.“ 

„Abychom uvedli Spotify do souladu s našimi budoucími cíli, učinil jsem těžké rozhodnutí snížit náš celkový počet zaměstnanců o přibližně 17 % v celé společnosti.“ Podle Eka Spotify přijalo v letech 2020 a 2021 příliš mnoho zaměstnanců, a přestože to vedlo ke zvýšení výkonu a růstu společnosti, také to snížilo efektivitu a zvýšilo provozní náklady. Zaměstnanci Spotify, kterých se propouštění dotkne, budou informováni do úterý 5. prosince, přičemž zaměstnanci obdrží v průměru pětiměsíční odstupné.