Apple dnes oznámil, že rozšířil svůj program samoobslužných oprav Self Service Repair na modely iPhone 15 a Macy s čipy M2, včetně 14- a 16-palcových MacBooků Pro, 15-palcového MacBooku Air, Macu mini, Macu Pro a Macu Studio.



Apple také uvedl, že program Self Service Repair je nyní k dispozici v dalších 24 evropských zemích, včetně Česka, Chorvatska, Dánska, Řecka, Nizozemska, Portugalska a Švýcarska. S tímto nejnovějším rozšířením nyní Self Service Repair podporuje 35 produktů Apple a je k dispozici ve 33 zemích a 24 jazycích. Služba Apple Diagnostics for Self Service Repair je navíc dnes k dispozici v USA pro iPhony a Macy, v Evropě bude dostupná příští rok. Služba Apple Diagnostics je určena uživatelům s odbornými znalostmi v oblasti oprav zařízení Apple a poskytují zákazníkům stejnou možnost jako autorizovaní poskytovatelé služeb Apple.

Program Self Service Repair společnosti Apple, který byl spuštěn v roce 2022, je navržen tak, aby umožnil majitelům zařízení Apple provádět vlastní opravy pomocí dílů Apple, opravárenských příruček a nástrojů. Aby mohli zákazníci provést opravu, musí si nejprve přečíst návod k opravě svého produktu a konkrétní opravu na webu podpory společnosti Apple. Poté si budou moci objednat požadované díly a nástroje a zahájit opravu. Program je součástí snahy Applu o „další rozšíření přístupu k opravám“, uvádí společnost. Apple však varuje, že velká většina zákazníků by měla stále navštívit profesionálního poskytovatele oprav, aby zajistili, že jejich zařízení budou opravena bezpečně a spolehlivě.