Aplikace pro testování zraku s názvem „Kimi“ s nepříliš skrytými pirátskými filmy se objevila v App Store a nakonec se dostala na osmé místo v seznamu nejlepších bezplatných aplikací.



Jak uvádí The Verge, popis tvrdil, že se jedná o aplikaci, která „testuje váš zrak“, ale po stažení a instalaci se otevřelo jasné rozhraní televizních pořadů a filmů pro stahování a sledování pirátského obsahu. Vývojáři se nepokoušeli skrýt skutečný účel aplikace za nějaký druh rozhraní pro testování zraku, což vyvolává otázku, jak se dostala přes kontrolní tým ‌App Store‌. Popis ‌zmiňoval srovnání dvou obrázků jako test zraku, sledování scenérie a hraní her, ale žádná z těchto funkcí nebyla v aplikaci přítomna. Aplikace nabízela nejlepší filmy, možnosti vyhledávání, doporučené návrhy, hry a další, včetně reklam.

Aplikace byla poprvé schválena v září a byla k dispozici několik měsíců v iOS a macOS App Store, aniž by si toho Apple všiml. Apple stáhl aplikaci dnes ráno poté, co o ní The Verge napsal, a již není k dispozici. Toto je podruhé za poslední týden, kdy se App Store dostal do titulků s pochybným schválením aplikací. Minulý čtvrtek populární aplikace pro správu hesel LastPass upozornila na falešnou aplikaci „LassPass“, která napodobovala její design a sadu funkcí. Apple stáhl aplikaci asi den poté, co byla zpráva sdílena na mediálních stránkách.