Apple vydal třetí beta verzi macOS Sonoma 14.4, watchOS 10.4, tvOS 17.4, iOS 17.4 a iPadOS 17.4 pro vývojáře. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak je můžete nainstalovat na vaše zařízení.



S aktualizací iOS 17.4 Apple provádí rozsáhlé změny v iOS, aby byl v souladu se zákonem o digitálních trzích v Evropské unii. Uživatelům v EU, kteří aktualizují na iOS 17.4, se po otevření Safari zobrazí úvodní obrazovka, která jim umožní vybrat si nový výchozí prohlížeč. iOS také zobrazí seznam nejstahovanějších prohlížečů. Některé z možností zahrnují Firefox, Opera, Chrome, Brave a Microsoft Edge. Uživatelé si také budou moci vybrat výchozí obchod s aplikacemi díky podpoře alternativních obchodů a budou si moci vybrat výchozí aplikaci pro bezkontaktní platby. iOS 17.4 také obsahuje nové emoji. tvOS 17.4 obsahuje pravděpodobně opravy chyb a různá drobná vylepšení. macOS Sonoma‌ 14.4 a watchOS 10.4 zavádí nové emoji. watchOS 10.4 také obsahuje nové nastavení pro deaktivaci funkce Double Tap na Apple Watch, protože tato funkce může rušit ovládání Vision Pro.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

macOS Sonoma:

  • Logo Apple > Nastavení systému > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

tvOS:

  • Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru
Zdroj: macrumors.com