Několik dodavatelů společnosti Apple navrhlo své ceny za dodávky OLED displejů pro iPhone SE čtvrté generace, uvádí The Elec. Samsung Display, BOE a Tianma údajně zadaly své navrhované ceny OLED displejů pro iPhone SE 4, jehož vydání se očekává v příštím roce.



Předchozí modely iPhonu SE používaly LCD displeje. Zdroje uvedly, že Samsung nabídl nejnižší jednotkovou cenu 30 dolarů, BOE 35 dolarů a Tianma 40 dolarů. Apple údajně smlouvá o ceně 20 dolarů a jednání probíhají. Ceny jsou údajně mnohem nižší, než si dodavatelé účtují za OLED displeje používané v iPhone 15, protože displeje pro iPhone SE budou používat starší díly identické s těmi, které se používají v iPhonu 13 a iPhonu 14, takže dodavatelé nebudou muset provést nové investice do výzkumu a vývoje. V tomto ohledu má Samsung údajně výhodu nad svými konkurenty, protože korejská společnost může používat svůj stávající inventář pro iPhone 14.

Podle analytika Ming-Chi Kuo bude čtvrtá generace ‌iPhonu SE‌ vybavena 6,1palcovým OLED displejem s designem podobným iPhonu 14. Očekává se, že ‌iPhone SE‌ 4 bude používat přesně stejnou baterii, jakou má základní model iPhone 14. Kromě toho bude iPhone SE 4 pravděpodobně vybaven tlačítkem Akce a portem USB-C. V současné době by to mohlo být jedno z prvních zařízení, které bude mít také modemový čip navržený společností Apple.