Apple dnes sdílel podrobný dokument podpory, který vysvětluje, jak čistit Vision Pro a všechny jeho doprovodné části. Apple varuje, že k čištění Vision Pro by se neměly používat dezinfekční prostředky jako isopropylalkohol, Windex a Clorox.



Místo toho by uživatelé měli jednoduše použít suchý nebo mírně vlhký hadřík. K čištění krycího skla Vision Pro Apple jednoduše doporučuje používat čistou a suchou utěrku z mikrovlákna, jako je leštící hadřík dodávaný s headsetem. V případě potřeby mohou uživatelé také nastříkat čisticí kapalinu ZEISS na hadřík před otřením Vision Pro. Apple varuje, že čistící hadřík může přitahovat částice, které by mohly Vision Pro poškrábat, pokud je uložen volně v batohu, kabelce nebo kapsách, a navrhuje, aby byl skladován v čisté tašce. Čisticí hadřík lze prát v pračce a sušit nebo prát ručně podle potřeby, aby bylo zajištěno, že je dostatečně čistý na otření headsetu.

Aby bylo možné vyčistit vnitřní displeje, Apple říká, že by uživatelé měli nejprve nasadit kryt Vision Pro a položit Vision Pro na rovný povrch. Poté optické displeje otřete hadříkem z mikrovlákna, v případě potřeby použijte čisticí sprej ZEISS. Kontaktní čočky ZEISS by měly být z Vision Pro před čištěním odstraněny. Lze je čistit utěrkou na čočky ZEISS, čisticím sprejem ZEISS nebo vlažnou vodou a před opětovným připojením k headsetu by měly být zcela suché. K čištění Light Seal, Light Seal Cushion a pásků mohou uživatelé používat neparfémované mýdlo na nádobí, ale neměli byste používat čisticí ubrousky, dezinfekční ubrousky a prací prostředky. 5 lžic (25 ml) neparfemovaného mýdla na nádobí je třeba vmíchat do dvou šálků (500 ml) teplé vody v čisté nádobě před ponořením Light Seal, Light Seal Cushion, čelenky nebo krytu do tekutiny a jemně třete povrch asi dvě minuty.

Předmět by měl být poté vyjmut a opláchnut pod tekoucí vodou a současně stlačován, aby se odstranilo přebytečné mýdlo, než se nechá uschnout při pokojové teplotě. Neměl by se používat, dokud není úplně suchý. Popruhy by se měly čistit hadříkem, který nepouští vlákna. Může být lehce navlhčen vodou a hypoalergenním mýdlem, pokud se vyhnete mikrofonu, reproduktorům, napájecímu konektoru a konektoru pásku. Před připojením k hlavnímu systému by se měl osušit hadříkem. Síťky reproduktorů lze čistit suchým vatovým tamponem. Baterii lze po odpojení čistit vlhkým hadříkem, který nepouští vlákna, aby se do blízkosti konektoru napájecího kabelu nedostala žádná vlhkost. K čištění samotného napájecího kabelu lze použít hadřík navlhčený mýdlovou vodou. Před dalším použitím s Vision Pro by se měl nechat zaschnout přes noc.