Apple začal přijímat příspěvky do soutěže Swift Student Challenge 2024. Každoroční výzvy společnosti Apple, kde Apple vyzývá studenty, aby vytvořili inovativní projekt pomocí aplikace Swift Playgrounds.



Apple poprvé oznámil soutěž v listopadu 2023, což dává studentům dostatek času připravit se na letošní událost. Apple pro letošní výzvu vybere 350 vítězů a bude k dispozici také kategorie, která oceňuje celkem 50 významných vítězů za výjimečné příspěvky. Vítězové budou pozváni do Cupertina v Kalifornii, kde se budou moci spojit se svými kolegy a týmem Apple, a všech 350 výherců získá bezplatné roční členství v programu Apple Developer. Společnost Apple pořádá soutěž Swift Student Challenge již několik let.

Minulí vítězové byli pozváni k účasti na WWDC a Apple říká, že letošních 50 vítězů bude pozváno do Cupertina příští léto, takže plánovaná pozvánka by mohla být opět spojena s WWDC. Studenti budou mít tři týdny na to, aby zaslali své projekty, a přihlášky musí být podány do 25. února. Apple posuzuje příspěvky na základě technického provedení, kreativity nápadů a obsahu písemných odpovědí vysvětlujících projekt.