Apple zrušil všechny plány na vydání autonomního, elektrického vozidla, uvádí Bloomberg. Apple pracuje na Apple Car více než deset let a investoval miliony dolarů do vývoje, než se rozhodl, že to není životaschopný projekt.



Provozní ředitel společnosti Apple Jeff Williams dnes řekl přibližně 2 000 zaměstnancům pracujícím na ‌Apple Car‌, že projekt byl zrušen, a tato informace byla údajně překvapivá. „Práce na „Apple Car“ končí a mnoho lidí, kteří na autě pracovali, se přesune do divize umělé inteligence společnosti Apple, aby pracovali na generativní umělé inteligenci pod vedením Johna Giannandrea.“ V týmu ‌Apple Car‌ byla řada hardwarových inženýrů a designérů automobilů a dojde k propouštění. Někteří zaměstnanci mohou přejít do jiných divizí v rámci společnosti.

Začátkem tohoto roku se objevily zprávy, že projekt ‌Apple Car‌ byl omezen. Apple se zaměřil na elektrické vozidlo s méně samořídícími funkcemi a vozidlo by bylo na stejné úrovni s technologií Tesly. Apple měl za cíl vydat vůz někdy kolem roku 2026, ale nyní byly tyto plány zcela zrušeny. Zprávy o ‌Apple Car‌ se poprvé objevily v roce 2014 a od té doby je projekt plný problémů. Zaměření práce se několikrát měnilo a vyvíjelo a Apple učinil několik změn ve vedení kvůli sporům.