Beta verze tvOS 17.4, která byla vydána, obsahuje kód, který odkazuje na budoucí HomePod s displejem, podle 9to5Mac. Společnost tvrdí, že existují důkazy o zařízení s identifikátorem „Z314“ s čipem A15 uvnitř.



Nevydané zařízení „Z314“ obsahuje čip A15 Bionic, který je stejný jako má iPad mini 6. Kód prozrazuje, že jsou testovány interní vývojové a také produkční verze tohoto produktu, což naznačuje, že mohlo dojít k pokročilé fázi vývoje. O ‌HomePodu‌ s dotykovým displejem jsme slyšeli několik zpráv ze spolehlivých zdrojů. Analytik Ming-Chi Kuo v březnu 2023 řekl, že se vyvíjí „HomePod“ se 7palcovým displejem, a v říjnu 2023 leaker Kosutami řekl, že HomePod příští generace bude mít design podobný současnému modelu, ale s velkým LCD displejem v horní části.

V roce 2023 Kuo tvrdil, že ‌HomePod‌ s displejem bude vydán v první polovině roku 2024, ale od té doby jsme neslyšeli další podrobnosti o vydání. Zatím není jasné, kdy by zařízení mohlo vyjít, ale Apple plánuje představit nové iPady a Macy kolem března, takže bychom se v té době mohli dočkat i nového ‌HomePodu‌.