CrossOver je platforma, která uživatelům umožňuje spouštět software pro Windows na macOS a je široce používána k hraní her na Macu. Společnost CodeWeavers ve čtvrtek vydala CrossOver 24, který nejen rozšiřuje kompatibilitu na více her, ale přichází i s některými dalšími vylepšeními.



Jak je podrobně popsáno v příspěvku na blogu, CrossOver 24 je založen na nedávno vydaném Wine 9.0, který má více než 7 000 změn, které zlepšují výkon při spouštění různých aplikací. Jednou z těchto změn je lepší podpora pro spouštění 32bitových aplikací na moderních verzích macOS. Protože Apple odstranil podporu pro 32bitový software z macOS Catalina, nebylo již možné spouštět starší software na novějších Macech s nejnovějšími verzemi macOS.

Ale díky vylepšením ve Wine 9.0 může CrossOver opět spouštět 32bitový software na 64bitovém systému. Aktualizace také zlepšuje podporu pro více displejů a škálování s vysokým rozlišením. CodeWeavers říká, že díky nové verzi CrossOver je možné spustit více her než kdy předtím. Mezi další vylepšení patří snazší způsob spouštění spustitelných souborů pouhým přetažením do CrossOver a opravy pro spouštění aplikací pro Windows z Office 365.