Tým Instagramu je známý tím, že vždy nespěchá, pokud jde o přijetí nových funkcí iOS. A zatímco existuje řada uživatelů, kteří neustále žádají aplikaci pro iPad, Instagram se rozhodl dát svým uživatelům něco jiného: podporu pro App Clip.



Verze 319.0.2 aplikace Instagram dostupná pro testery prostřednictvím TestFlight představuje podporu pro App Clip. Pro ty, kteří to neznají, Apple popisuje App Clip jako malou část aplikace, která vám umožní rychle udělat nějaký úkol, jako je půjčení kola, zaplacení parkování nebo objednání jídla. Jinými slovy, je to jako mini aplikace, kterou můžete vyzkoušet, aniž byste museli stahovat celou aplikaci. Pokud jde o Instagram, App Clip umožňuje uživatelům sledovat Reels v nativním rozhraní aplikace, i když nemají nainstalovaný Instagram.

Pokud vám například někdo pošle zprávu iMessage s odkazem na Reels na Instagramu, otevře se pomocí App Clip namísto vašeho výchozího webového prohlížeče. Uživatelé mohou pokračovat v posouvání a sledovat některé další oblíbené Reels a dokonce klepnutím sdílet konkrétní Reel s ostatními. Po zhlédnutí přibližně šesti Reels App Clip vyzve uživatele, aby si stáhl Instagram, aby mohl pokračovat ve sledování Reels. Tato funkce je jistě příjemným doplňkem aplikace Instagram pro iOS. Minulý rok Instagram implementoval podporu pro živé aktivity, takže uživatelé mohou vidět průběh nahrávání nového příspěvku nebo příběhu, když přejdou na jinou aplikaci.