iPhone 16 Pro Max by mohl mít vůbec nejdelší výdrž baterie nabízenou u iPhonu, podle zpráv z Koreje, které podrobně popisují některá nadcházející vylepšení ‌iPhonu‌ vyšší třídy.



S odkazem na zdroje dodavatelského řetězce v příspěvku z minulého týdne uživatel Naver známý jako „yeux1122“ potvrzuje řadu informací o ‌iPhone 16 Pro‌, jako je zvětšení jeho velikosti displeje z 6,1 na 6,3 palců. Uživatel dodal, že nárůst velikosti bude pravděpodobně sotva znatelný ve srovnání se současným modelem, ale stále bude mít větší rámy než Samsung Galaxy S24. Zařízení je také vytvořeno tak, aby mělo podobnou nebo větší baterii. ‌iPhone 16 Pro‌ byl jediným zařízením v sestavě, který chyběl ve zprávě z minulého týdne, která podrobně popisovala kapacitu baterie iPhonů nové generace.

‌iPhone 16 Pro‌ Max nabídne vůbec nejdelší výdrž baterie nabízené v ‌iPhonu‌. ‌iPhone 15 Pro‌ Max aktuálně nabízí 29hodinovou výdrž baterie, takže možná ‌iPhone 16 Pro‌ Max vůbec poprvé překročí 30 hodin. Zpráva z minulého týdne naznačila, že ‌iPhone 16 Pro‌ Max bude mít o 5 % větší baterii než jeho předchůdce s celkovou kapacitou 4 676 mAh. I když se jedná pouze o velmi malý nárůst, je možné, že další úspory účinnosti by mohly pomoci zvýšit celkovou životnost baterie zařízení. Mezi další podrobnosti patří informace, že modely ‌iPhone 16 Pro‌ budou i nadále obsahovat 8 GB paměti a že Apple zjevně zlepšil výrobní proces titanového rámu zařízení a zároveň snížil náklady.