Vision Pro stojí 3 500 dolarů a řadí se mezi špičkové produkty, ale kolik společnosti Apple skutečně stojí vyrobit toto zařízení? Podle výzkumu společnosti Omdia stojí komponenty použité ve Vision Pro odhadem Apple celkem 1 542 dolarů.



Nejdražším komponentem jsou údajně dva 1,25palcové micro-OLED displeje uvnitř headsetu, jeden pro každé oko. Displeje poskytují celkem 23 milionů pixelů, což je podle Applu více pixelů než 4K TV. Omdia odhaduje, že Apple zaplatí 228 dolarů za každý displej, tedy 456 dolarů za headset. Druhými nejdražšími komponenty jsou čipy M2 a R1. M2 je hlavní procesor, což je stejný čip, který byl poprvé představen v roce 2022 v MacBooku Air. M2 je zodpovědný za zpracování obsahu, provoz operačního systému visionOS, spouštění algoritmů počítačového vidění a poskytování grafického obsahu. Čip R1 je zodpovědný za všechny informace přicházející z kamer, senzorů a mikrofonů. Dohromady stály Apple celkem 240 dolarů.

Jak poznamenala CNBC, je těžké zjistit ziskovou marži společnosti Apple z těchto odhadovaných čísel, protože neberou v úvahu náklady na výzkum a vývoj, balení, přepravu, prodej, marketing a jakékoli kapitálové výdaje, které mohou zvýšit počáteční náklady. Přesto poskytují představu o tom, jak drahé jsou samotné komponenty v daném zařízení. Podle analytika Ming-Chi Kuo se očekává, že Apple v roce 2024 vyrobí méně než 400 000 kusů Vision Pro kvůli složitosti výroby. Apple však prý již pracuje na nové verzi Apple Vision Pro, která bude cenově dostupnější.