Ačkoli Vision Pro byl vydán teprve před několika týdny, Apple oznámil nové zařízení v červnu loňského roku na WWDC – a někteří vývojáři od té doby pracují s visionOS. Očekává se, že společnost oznámí visionOS 2 koncem tohoto roku.



Mezitím Parker Ortolani vytvořil koncept představující nové funkce, které by Apple mohl přinést do Vision Pro. Koncept zobrazuje některé funkce, které majitelé Vision Pro velmi žádají. První je jednoduchý, ale zřejmý: možnost změnit uspořádání domovské obrazovky. Stejně jako první iPhone, Vision Pro neumožňuje uživatelům změnit uspořádání aplikací na domovské obrazovce. První stránka zobrazuje aplikace Apple, zatímco ostatní aplikace se zobrazují na následujících stránkách v abecedním pořadí. Koncept také ukazuje, jak by vypadalo Oznamovací centrum přímo na postranním panelu domovského zobrazení visionOS, s bohatými detaily pro každé oznámení. V současné době je správa notifikací na Apple Vision Pro dost omezená.

Vzhledem k tomu, že Vision Pro ukazuje svět prostřednictvím kamer, není interakce se smartphonem při nošení náhlavní soupravy zrovna nejlepší zážitek. Například neexistuje způsob, jak odemknout iPhone pomocí Face ID, ale Ortolani si představuje funkci, která k odemknutí telefonu používá Vision Pro Optic ID. Také zobrazuje, jaké by to bylo jen se dívat na televizi a pokračovat ve sledování stejného obsahu na Vision Pro. To by fungovalo podobným způsobem jako funkce Mac Virtual Display, která uživateli umožňuje vidět obrazovku Macu přímo z Vision Pro. V konceptu Ortolani je zobrazeno několik dalších funkcí, jako je lepší multitasking, nová gesta rukou, přístup ke zkratkám pomocí horního tlačítka a další. Celý koncept najdete na Behance.