Majitelé Apple Vision Pro byli varováni ministerstvem dopravy USA, aby nepoužívali headset za volantem auta, i když má jejich vozidlo poloautonomní režim jízdy, protože to představuje zjevné nebezpečí pro ně i ostatní.



Americký ministr dopravy Pete Buttigieg na X (dříve Twitter) varoval řidiče, že všechna současná vozidla vyžadují, aby byl řidič zapojen do jízdy. Varování přišlo poté, co se na sociálních sítích rozšířila videa řidičů s Apple Vision Pro, z nichž jedno Buttigieg znovu zveřejnil. Další video ukazovalo muže, který vypadal, jako by ho policie zastavila, zatímco používal headset ve vozidle Tesla. Řidič později Gizmodovi přiznal, že šlo o upravené video, a přesto údajně jezdil s headsetem 30-40 sekund. Vision Pro má průchozí video, ale překrývá interaktivní virtuální obsah do fyzického prostoru, což bude řidičům zjevně rušit pozornost.

Apple v dokumentu podpory uživatele varuje, aby nikdy nepoužívali zařízení při řízení vozidla, jízdního kola, těžkých strojů nebo v jiných situacích vyžadujících pozornost. „Vyhněte se situacím, které by mohly způsobit zakopnutí a pád, jako je nerovný terén nebo překážky, do kterých byste mohli spadnout. Pokud jste venku, vyhněte se extrémním teplotám, dešti, mlze nebo vlhkosti jakéhokoli druhu. Apple Vision Pro by se neměl používat v blízkosti silnic nebo oblastí, kde pohybující se předměty představují riziko pádu.“ Apple Vision Pro byl uveden na trh v USA v pátek a na YouTube je již několik videí lidí, kteří nosí headset při jízdě na skateboardu po rušných ulicích, procházení letištních terminálů, používání metra a na jiných veřejných místech.