Malý počet majitelů Apple Vision Pro uvádí, že se na jejich zařízení objevila vlasová trhlina uprostřed předního krycího skla, přestože nikdy neupadly a ani se s nimi špatně nemanipulovalo.



První zpráva byla zveřejněna asi před 18 dny a několik dalších se objevilo za poslední týden. Všechny obrázky ukazují zřetelně podobnou vertikální vlasovou trhlinu na stejném místě, což naznačuje, že k poškození dochází v určitém bodě napětí, kde je zakřivení vrstveného skla nejvýraznější. Nepodařilo se nám najít další podobné zprávy na sociálních sítích, v online komunitě podpory společnosti Apple ani na fórech MacRumors, což naznačuje, že se dost možná jedná o výrobní vadu omezenou na malý počet kusů, spíše než o rozšířený problém.

Všechny zprávy uvádějí, že prasklina se objevila náhle a bez zjevného důvodu poté, co bylo zařízení připojeno k externí baterii a uloženo přes noc (některé v cestovním pouzdru Apple) s nasazeným měkkým předním krytem. Je možné, že prasklina je způsobena tlakem vyvíjeným na sklo při utahování pásků, což způsobuje „prohnutí“ okolního rámu. Jiní spekulují, že problém může být způsoben problémem s přehříváním, který roztahuje sklo a vede k prasknutí v nejslabším místě. Vzhledem k tomu, že baterie je mimo headset jakékoli generované teplo by pravděpodobně muselo být způsobeno nefunkčním softwarovým procesem na pozadí. Dokumentace společnosti Apple uvádí, že Apple Vision Pro nadále odebírá energii z baterie, když se nepoužívá, což umožňuje zařízení synchronizovat poštu, fotografie a další data. Pokud Vision Pro nenosíte 24 hodin,  automaticky se vypne.