Meta posiluje ochranu dospívajících na Instagramu a Facebooku dalším omezením toho, kdo jim může posílat přímé zprávy. Dříve mohla dospělá osoba poslat zprávu dospívajícímu na Instagram, pokud je teenager sledoval.



Nyní dospělá osoba nebude moci zaslat dospívajícím zprávu ani tehdy, pokud jej dospívající sleduje a omezení se budou ve výchozím nastavení vztahovat na všechny uživatele mladší 16 let – a v některých oblastech mladších 18 let. Meta uvedla, že upozorní stávající uživatele. Na Messengeru budou uživatelé dostávat zprávy pouze od přátel na Facebooku nebo od lidí, které mají ve svých kontaktech.

Meta také dává rodičům a opatrovníkům větší kontrolu nad účty mladistvých. Společnost vylepšuje svou rodičovskou kontrolu tím, že umožňuje rodičům povolit nebo zamítnout změny výchozího nastavení ochrany osobních údajů provedené dospívajícími. Dříve, když teenageři tato nastavení změnili, zákonní zástupci dostali oznámení, ale nemohli s nimi nic dělat. Společnost uvedla příklad, že pokud se dospívající uživatel pokusí nastavit svůj účet jako veřejný ze soukromého nebo se pokusí změnit nastavení ohledně toho, kdo mu může zaslat DM, rodiče mohou toto nastavení zablokovat.