Populární aplikace pro správu hesel LastPass varuje zákazníky před podvodnou aplikací, která používá podobný název a ikonu, aby se pokusila oklamat zákazníky LastPass, aby používali falešnou aplikaci (přes Bleeping Computer).



Aplikace „LassPass Password Manager“ byla nějakým způsobem schválena kontrolním týmem společnosti Apple, i když se zdá, že jasně napodobuje aplikaci LastPass. Nepoužívá úplně stejnou ikonu a název, ale podobnosti by mohly zmást některé uživatele LastPass. Není jasné, zda se falešná aplikace LassPass pokouší ukrást přihlašovací údaje od uživatelů, ale má možnosti pro přidání hesel, e-mailových účtů, adres, bankovních účtů, kreditních karet, debetních karet a dalších. Nepožaduje přihlášení LastPass jakéhokoli druhu, ale je možné, že vývojář uvidí informace přidané do aplikace.

K dispozici je také předplatné, takže cílem aplikace může být vybírání peněz za předplatné od zákazníků. Ať tak či onak, uživatelé LastPass by si měli být vědomi falešné aplikace a měli by se jí vyhnout. LastPass kontaktoval Apple, aby nechal aplikaci odstranit z ‌App Store‌, a ta byla stažena 8. února. Apple odstranil podvodnou aplikaci LassPass, protože porušovala pravidlo ‌App Store‌ zabraňující kopírování aplikací. Vývojář byl také odstraněn z programu Apple Developer Program a nebude moci odesílat další aplikace.