Uživatelé prohlížeče DuckDuckGo nyní mohou bezpečně synchronizovat své oblíbené položky, záložky a hesla mezi více zařízeními, aniž by si museli zakládat účet nebo se přihlašovat.



Tato funkce je k dispozici prostřednictvím sekce „Sync & Backup“, která zobrazí QR kód na mobilních zařízeních nebo alfanumerický kód na počítači pro zahájení synchronizace. DuckDuckGo nesleduje uživatele a nemá přístup k synchronizovaným datům uživatelů, včetně hesel ve vestavěném správci hesel, který lokálně šifruje hesla. Při použití soukromé synchronizace zůstávají všechna data během procesu synchronizace bezpečně zašifrována, protože jedinečný klíč potřebný k jejich dešifrování je uložen pouze na zařízeních.

Funkce Backup & Sync také umožňuje uživatelům přesunout záložky a hesla do nového zařízení a synchronizovat svůj účet Email Protection mezi zařízeními. Podle DuckDuckGo nová funkce funguje na většině zařízení se systémem Windows, macOS, Android a iOS a lze ji nalézt v Nastavení prohlížeče (Synchronizace a zálohování ➝ Synchronizace s jiným zařízením). Ti, kteří pracují pouze s jedním zařízením, mohou v části Nastavení vybrat možnost Synchronizovat a zálohovat toto zařízení. Po nastavení prohlížeč vygeneruje dokument PDF, který obsahuje jedinečný, místně generovaný kód obnovy uživatele, který lze použít k získání přístupu k synchronizovaným datům v případě ztráty nebo poškození přidružených zařízení.