Někteří lidé z Apple Vision Products Group se domnívají, že realizace ideální podoby headsetu Apple Vision Pro by mohla trvat čtyři po sobě jdoucí generace zařízení. Tvrdí to reportér Bloomberg Mark Gurman, který má dobré kontakty.



Gurman ve svém nejnovějším zpravodaji Power On říká, že někteří z týmu pracujících na novém headsetu Apple mají pocit, že je třeba udělat ještě mnoho práce, než bude možné zařízení považovat za dostatečně propracované, aby jej zákazníci mohli používat každý den. I když není jasné, co vývojový tým Applu považuje za „ideální podobu zařízení“, můžeme vzít v potaz poznatky od některých prvních uživatelů, kteří si stěžovali jak na problémy s hardwarem, tak na problémy se softwarem.

Mnoho uživatelů Vision Pro má pocit, že samotný headset je příliš těžký a nepraktický pro delší používání. Mezi další kritiky patřila špatná výdrž baterie, nedostatek vyhrazených aplikací a převaha chyb ve visionOS. Pokud tým Applu dokáže vyřešit tyto problémy během čtyř generací – podobně jako při vývoji iPhonu, iPadu a Apple Watch – Gurman si myslí, že Vision Pro by mohl nakonec iPad nahradit.