Vzhledem k tomu, že Apple Vision Pro je nyní k dispozici v obchodech a dostal se do rukou tisíců zákazníků v USA, viděli jsme několik vidí z rozbalování a samozřejmě i několik pádových testů.



Přestože se přední sklo na Vision Pro ukázalo jako docela odolné proti náhodnému poškození, nové testy ukazují, že je vysoce náchylné na poškrábání. Společnost JerryRigEverything, známá tím, že vystavuje nové produkty extrémním podmínkám, aby otestovala jejich odolnost, sdílela nové video. Přestože se nejedná o první takové video, YouTuber provedl několik experimentů se sklem na přední straně, které zakrývá kamery, senzory a displej EyeSight. Vrstvené sklo má obvykle plastovou mezivrstvu, aby bylo odolnější a méně náchylné k rozbití. Z nějakého důvodu je však na vrstveném skle Vision Pro umístěna plastová vrstva.

Díky tomu se externí displej Vision Pro extrémně snadno poškrábe. Test založený na Mohsově stupnici minerální tvrdosti ukazuje, že přední sklo Vision Pro se mírně poškrábe na úrovni dvě, s hlubšími škrábanci na úrovni tři. Sklo na většině smartphonů se poškrábe na úrovních šest a sedm. Jinými slovy to znamená, že předměty jako klíče, mince a dokonce i prach mohou na skle zanechat trvalé škrábance. Není divu, že balení Vision Pro obsahuje speciální kryt na externí displej a leštící hadřík. Na druhou stranu se zdá, že plastový kryt činí Vision Pro odolnějším proti náhodnému poškození. V pádovém testu sdíleném AppleTrack musel Vision Pro několikrát spadnout na podlahu, než se sklo rozbilo.