Minulý rok jsme informovali o tom, že Threads pracuje na funkci Trendy, takže uživatelé budou moci na platformě najít příspěvky na nejdiskutovanější témata. Ačkoli tato funkce ještě nebyla vydána pro všechny, Threads ji nyní zpřístupňuje uživatelům v USA.



Jak sdílí generální ředitel Instagramu Adam Mosseri, tato funkce pomáhá uživatelům najít aktuální témata, o kterých lidé mluví. Podle zprávy lze trendy témata najít na kartě Hledat a také v sekci Pro vás. Mosseri vysvětluje, že témata určuje umělá inteligence na základě toho, na co uživatelé nejčastěji reagují. „Naši specialisté na obsah zkontrolují témata vybraná našimi systémy AI, aby se ujistili, že nejsou duplicitní nebo matoucí, ale celkově chceme, aby přesně reprezentovala to, co je v Threads skutečně aktuální,“ uvedl Mosseri na svém osobním profilu.

Prozatím bude funkce Trendy dostupná pro malý počet uživatelů v USA. Generální ředitel Instagramu říká, že společnost se chce poučit z tohoto testu, než tuto funkci rozšíří do více zemí a jazyků. Začátkem tohoto roku vydala Threads aktualizaci, která přidala možnost, která uživatelům umožní třídit výsledky vyhledávání v chronologickém pořadí. Platforma však později aktualizaci stáhla a uvedla, že tato funkce je „interním prototypem“, který byl „náhodně zpřístupněn malému počtu lidí“. Není jasné, kdy (nebo zda) se funkce vrátí. Aplikaci Threads si můžete zdarma stáhnout z App Store.