Aplikace Signal nyní vyžaduje, aby uživatelé sdíleli své telefonní číslo s kontakty. To se však v nejnovější beta verzi mění. Až dosud někdo potřeboval znát vaše telefonní číslo, aby vás mohl kontaktovat v aplikaci Signal.



Nyní se můžete připojit do aplikace Signal, aniž byste museli sdělovat své telefonní číslo. K registraci do aplikace budete stále potřebovat telefonní číslo, ale nastavit si můžete uživatelské jméno, které můžete sdílet. Můžete také vygenerovat QR kód nebo odkaz, který lidi nasměruje na vaše uživatelské jméno a umožní jim rychle se s vámi spojit.
Uživatelská jména nejsou stejná jako vaše profilové jméno. Jakmile se k této funkci přihlásíte, vaše telefonní číslo se již ve výchozím nastavení nebude zobrazovat v chatech, pokud vaše číslo již někdo nemá uložené ve svých kontaktech. Společnost zdůrazňuje, že vytvoření uživatelského jména je volitelné a můžete si vybrat, zda chcete či nechcete zviditelnit své telefonní číslo.

Pokud stále chcete, aby všichni viděli vaše telefonní číslo, když jim posíláte zprávy, můžete změnit výchozí nastavení v Nastavení > Soukromí > Telefonní číslo > Kdo vidí moje číslo. Můžete si vybrat, aby vaše telefonní číslo bylo viditelné pro „Všichni“, kterým pošlete zprávu, nebo „Nikdo“. Pokud vyberete „Nikdo“, jediní lidé, kteří uvidí vaše telefonní číslo v aplikaci Signal, jsou lidé, kteří jej již mají uloženo v kontaktech. Nyní můžete také zabránit lidem, aby vás vyhledávali podle telefonního čísla.