V App Store se opět objevila podvodná aplikace. Tentokrát vývojáři Rabby Wallet, aplikace pro kryptopeněženky, varovali své uživatele před falešnou verzí jejich aplikace, která byla k dispozici v App Store.



Apple ji již z App Store odstranil. Mluvčí Applu řekl 9to5Mac, že pokyny App Store zakazují podvodné aplikace se zavádějícím obsahem. Vývojář, který za podvodnou aplikací stojí bude také odstraněn z programu Apple Developer Program. Jak sdílel Rabby Wallet na X (prostřednictvím CoinTelegraph), v App Store byla k dispozici podvodná aplikace využívající název a identitu platformy. Aplikace s názvem „Rabby Wallet & Crypto Solution“ byla dostupná v App Store po dobu nejméně čtyř dnů.

Rabby Wallet dále tvrdí, že odeslal svou oficiální aplikaci do App Store, ale Apple schválil falešnou aplikaci dříve, než tu skutečnou. Protože Apple chce, aby jeho uživatelé věděli, že App Store je bezpečné a důvěryhodné místo kvůli změnám přicházejícím do EU, společnost by určitě měla zlepšit svůj proces kontroly, aby zajistila, že podvodné aplikace nebudou schváleny nebo přinejmenším, že jsou okamžitě odstraněny, když jsou identifikovány. Uživatelé, kteří v App Store najdou podvodnou nebo falešnou aplikaci, ji mohou nahlásit prostřednictvím webu reportaproblem.apple.com.