Apple pozastavil vývoj skládacího iPhonu poté, co displeje dodavatelů nevyhověly přísným testovacím standardům společnosti, tvrdí nová zpráva, která přichází z Číny. Podle Fixed Focus Digital, Apple testoval skládací zařízení od roku 2016.



Alespoň jedno ze skládacích zařízení, které Apple údajně testoval, používá displej vyrobený společností Samsung. Samsung je hlavním dodavatelem displejů používaných v zařízeních Apple a je známo, že v minulosti poskytoval společnosti Apple vzorky skládacích displejů. Nedávná zpráva také tvrdila, že Samsung se snaží posílit svou provozní efektivitu v očekávání prvních skládacích produktů Apple integrací odborných znalostí, které získal při výrobě skládacích zařízení od roku 2019.

Zdroj dnešní zprávy však tvrdí, že nejnovější skládací displeje Samsungu se po pár dnech porouchaly pod přísným interním testováním Applu, což způsobilo, že Apple celý projekt v dohledné době pozastavil, nebo alespoň odložil do doby, než bude vyvinut displej, který bude splňovat jeho vysoké standardy. Podle zprávy The Information z počátku tohoto měsíce Apple aktivně vyvíjel prototypy nejméně dvou skládacích iPhonů po více než pěti letech výzkumu a vývoje. Není jasné, zda toto tvrzení ovlivňuje pokračující práci společnosti Apple na skládacím iPadu.