Pokud chcete vytěžit maximum z výdrže baterie svého ‌iPhonu, v dnešním článku si ukážeme několik užitečných tipů, které byste mohli chtít využít, abyste zajistili, že váš ‌iPhone‌ vydrží nabitý delší čas.



1. Vypněte zpětnou vazbu klávesnice

Pokud jste zapnuli funkci, která poskytuje hmatovou odezvu při klepnutí na klávesy na obrazovce, možná ji budete chtít dočasně vypnout, protože může ovlivnit výdrž baterie.

Postup vypnutí:

  • Otevřete aplikaci Nastavení.
  • Klepněte na Zvuky a haptika.
  • Klepněte na Odezva klávesnice.
  • Vypněte Haptika.

2. Vypněte AirDrop 

Když držíte dva iPhony se systémem iOS 17 u sebe nebo ‌iPhone‌ se systémem ‌iOS 17‌ a Apple Watch s watchOS 10.1 nebo novějším, ‌iPhone‌ zahájí přenos souborů AirDrop nebo přenos kontaktů. Pokud se neustále spouští, může to vybíjet baterii, takže pokud je váš ‌iPhone‌ blízko mnoha jiných iPhonů, měli byste jej vypnout. Chcete-li tak učinit, přejděte do Nastavení > Obecné > AirDrop.

3. Používejte offline mapy

Pokud někam cestujete, můžete ušetřit trochu výdrže baterie, pokud si stáhnete Mapy pro offline použití, což je funkce dostupná na iPhonech se systémem ‌iOS 17‌ nebo novějším. Offline mapy jsou zvláště užitečné, pokud jedete někam se špatným mobilním připojením, protože můžete získat podrobné pokyny bez vybití baterie. Jen se ujistěte, že máte vypnutá data.

4. Vypněte živé aktivity

Živé aktivity umožňují aplikacím zobrazovat upozornění na zamykací obrazovce nebo v Dynamic Island, což může způsobit znatelné vybíjení baterie.

Živé aktivity lze zakázat pomocí následujících kroků:

  • Otevřete aplikaci Nastavení.
  • Přejděte na Face ID a Kód.
  • Pro odemknutí ‌iPhonu‌ zadejte svůj přístupový kód.
  • Přejděte dolů a vypněte Živé aktivity.

Tím zabráníte tomu, aby se živé aktivity zobrazovaly na uzamčené obrazovce.

5. Vypněte trvale zapnutý displej

Vždy zapnutý displej zobrazuje čas, tapetu, widgety a živé aktivity na uzamčené obrazovce. Displej používá obnovovací frekvenci 1 Hz, aby šetřil baterii, a displej se vypne, když je ‌iPhone‌ v kapse, ale tato funkce stále vybíjí baterii rychleji.

Vždy zapnutý displej můžete vypnout podle následujících kroků:

  • Otevřete aplikaci Nastavení.
  • Klepněte na Displej a jas.
  • Klepněte na Trvale zapnutý displej.
  • Přepněte přepínač do polohy vypnuto.

6. Použijte režimy soustředění

Režimy soustředění mohou snížit počet oznámení, která dostáváte, a méně oznámení znamená méně příležitostí pro aplikace probudit displej a způsobit vybití baterie. Režimy soustředění vám umožňují zvolit, které aplikace a lidé vám mohou posílat oznámení a kdy, takže během pracovní doby můžete mít jistotu, že dostáváte pouze pracovní oznámení. Můžete omezit oznámení při řízení, když spíte, když cvičíte, a v jakémkoli jiném scénáři, který vás napadne. Po skončení režimu soustředění budete stále dostávat všechna oznámení, ale všechna v jednom upozornění, nikoli v několika. Vypnutí nechtěných oznámení z aplikací je stále nejlepší způsob, jak šetřit baterii, ale režimy soustředění vám umožňují ponechat si oznámení a zároveň snížit počet, který dostáváte.

7. Omezte, kdy a jak často mohou aplikace přistupovat k poloze

Vždy je dobré zkontrolovat nastavení soukromí a přístupu, abyste se ujistili, že aplikace a služby nedělají věci, které nechcete, aby dělaly. Omezení aplikací, které mají přístup k vaší poloze, a toho, jak často mohou aplikace přistupovat k těmto datům, může šetřit baterii.

  • Otevřete aplikaci Nastavení.
  • Vyberte Soukromí a zabezpečení.
  • Klepněte na Polohové služby.
  • Zkontrolujte seznam a upravte nastavení klepnutím na název každé aplikace v seznamu.
  • Pro každou aplikaci máte čtyři možnosti, i když ne všechny čtyři možnosti budou vždy dostupné pro každou aplikaci v závislosti na tom, co dělá. Můžete vybrat následující: Nikdy, Zeptat se příště nebo Když sdílím, Při používání aplikace a Vždy.

8. Použijte režim nízké spotřeby

Zapnutí režimu nízké spotřeby je snadnou možností, jak šetřit baterii, aniž byste se museli obtěžovat spoustou nastavení, a můžete jej zapnout v Ovládacím centru, v části Baterie v aplikaci Nastavení nebo pomocí Siri. Režim nízké spotřeby omezuje aktivitu na pozadí, rychleji vypíná displej po nečinnosti, omezuje obnovovací frekvenci displeje, omezuje načítání e-mailů, omezuje vizuální efekty a další. Režim nízké spotřeby lze nastavit tak, aby se zapnul při určitém procentu baterie pomocí zkratek, což je praktický způsob, jak jej automaticky zapnout, když to potřebujete, a je to nejlepší volba, pokud jej často zapomínáte zapnout.