Zdá se, že Apple se připravuje na velkou změnu Apple ID a plánuje jej přejmenovat na „Apple Account“. Společnost MacRumors zjistila, že Apple uvažuje o novém názvu Apple Account a změny by mohly být představeny již letos.



‌Apple ID‌ je účet, který umožňuje uživatelům Apple přístup ke službám, jako je iCloud a App Store. Možnost vytvořit a přihlásit se k ‌Apple ID‌ je dostupná na všech platformách Apple a je uživatelům dostupná již více než deset let. Pomocí ‌Apple ID‌ mohou uživatelé mimo jiné nakupovat aplikace a hudbu, bezdrátově synchronizovat data mezi zařízeními pomocí ‌iCloud‌ a nakupovat v App Store. Očekává se, že k přejmenování z ‌Apple ID‌ na Apple Account dojde později v roce 2024, pravděpodobně spolu s vydáním iOS 18 a macOS 15.

V současné době není jasné, proč Apple zvažuje tuto změnu, a je důležité vzít v úvahu, že Apple má často připraveno několik marketingových jmen před uvedením nových služeb nebo produktů. Například s operačním systémem pro nedávno vydaný headset Vision Pro použil Apple ve svém interním testování tři různá jména – realityOS, xrOS a visionOS.