Zatímco v Číně se vyrábí většina zařízení Apple, společnost má továrny po celém světě. Jedním z těchto továren je Foxconn Brazil, který se nachází v São Paulu. Tam nyní Apple vyrábí 6,1palcový iPhone 15.



Společnost tyto zprávy nepotvrdila a na webových stránkách společnosti Apple o tom není žádná zmínka. Při kontrole webové stránky pro iPhone 15 si nyní zákazníci všimnou čísla končícího na „BR/A“, které se používá k identifikaci produktů Apple vyrobených v Brazílii. Většina produktů je označena „BE/A“ nebo „BZ/A“, což znamená, že byly dovezeny za účelem prodeje v zemi. Zajímavé je, že Apple se opět rozhodl vyrábět pouze 6,1palcový model v Brazílii. iPhone 15 Plus a oba modely vyšší třídy prodávané v zemi jsou stále dováženy z Číny. To může být způsobeno tím, že základní model je pravděpodobně nejoblíbenější v Brazílii, vzhledem k vysokým cenám iPhonu v jihoamerické zemi.

Brazílie uvaluje vysoké daně na dovážené produkty. Z tohoto důvodu některé společnosti investují do montáže svých výrobků v Brazílii, protože to poskytuje snížení daní na prodej těchto výrobků. Mít montážní závody v jiných regionech umožňuje Applu být méně závislý na Číně a může společnosti pomoci vyhnout se nedostatku dodávek na místním trhu.
Kromě Brazílie Apple investuje také do svých montážních závodů v Indii a Vietnamu. V loňském roce si indičtí zákazníci mohli koupit modely iPhone 15 vyrobené v Indii hned první den prodeje.