Podrobnosti o nových čipech byly zveřejněny na sociální síti X prostřednictvím soukromého účtu, který často sdílí přesné informace o budoucích produktech, které společnost Apple vydá.



Osm nevydaných zařízení Apple s čipy A14 Bionic, A17 Pro a M2 bylo mezi seznamem identifikátorů čipů (CPID). K dispozici jsou dvě připravovaná zařízení s čipem A14 Bionic a A17 Pro a čtyři připravovaná zařízení s čipem ‌M2‌. Mohlo by se jednat o následující produkty:

  • A14 Bionic: iPad (11. generace) v konfiguracích Wi-Fi a Wi-Fi + Cellular. Číslo modelu neodpovídá tomu, co se očekává od ‌iPadu‌ (11. generace), takže se může jednat o upravený ‌iPad‌ (10. generace) v konfiguracích Wi-Fi a Wi-Fi + Cellular nebo potenciálně HomePod s displejem.
  • A17: iPad mini (sedmá generace) v konfiguracích Wi-Fi a Wi-Fi + Cellular. Může to být čip A17 Pro nebo varianta A17.
  • M2: iPad Air (šestá generace) s velikostí displeje 10,9 a 12,9 palce a v konfiguracích Wi-Fi a Wi-Fi + Cellular.

Bylo také objeveno osm dalších identifikátorů pro dva nevydané čipy, které se pravděpodobně týkají modelů iPhone 16 a iPadu Pro nové generace s 11- a 13palcovými displeji. Očekává se, že příští generace ‌iPadu Pro‌ bude vydána koncem tohoto měsíce a bude obsahovat čip M3, který Apple poprvé představil v říjnu 2023. Sekvence identifikátorů však naznačuje, že ‌iPad Pro‌ bude obsahovat čip M4. Informace naznačují, že celá řada ‌iPhone 16‌ bude obsahovat stejný čip A18, což potvrzují předchozí zprávy.