Kromě změn v ekosystému aplikací, které Apple provádí v Evropské unii, aby vyhověl zákonu o digitálních trzích, společnost představila nové analytické informace, které jsou dostupné vývojářům z celého světa.



Prostřednictvím rozhraní App Store Connect API je k dispozici více než 50 přehledů, jejichž cílem je poskytnout vývojářům lepší přehled o výkonu jejich aplikací. Apple přidal analýzu dat ‌App Store‌, iOS a CloudKit, která poskytuje stovky nových metrik.

Některé z nových zpráv byly sdíleny, když byly v lednu poprvé oznámeny změny v EU:

  • App Store Engagement – Apple nabízí další přehled o počtu uživatelů v ‌App Store‌, kteří reagují na aplikaci vývojáře nebo ji sdílejí s ostatními lidmi.
  • App Store Commerce – Vývojáři mohou získat více informací o stahování, prodeji a výnosech, předobjednávkách a transakcích provedených pomocí systému nákupu v aplikaci.
  • Využití aplikací – Apple nyní poskytuje více informací o aktivních zařízeních, instalacích, smazání aplikací a další.
  • Využití funkcí – Vývojáři mohou získat informace o interakci své aplikace s funkcemi iOS, jako jsou Widgety, CarPlay a PhotoPicker.
  • Výkon – Apple nabízí přehled o tom, jak aplikace fungují a jak uživatelé využívají konkrétní funkce aplikace.

Data, která se používají v nových možnostech přehledů jsou anonymizovány a vývojáři nyní také mohou udělit přístup ke svým přehledům.