Apple nedávno vydal iOS 17.4.1 a macOS Sonoma 14.4.1, obě se dvěma opravami bezpečnostních chyb. Pro uživatele se staršími verzemi macOS nyní společnost vydala samostatnou aktualizaci pro Safari, se stejnými opravami, které jsou součástí macOS 14.4.1.



Jak je podrobně uvedeno na webu společnosti Apple, Safari 17.4.1 opravuje exploit ve WebRTC, který umožňoval spuštění libovolného kódu při zpracování obrázků. Apple říká, že problém s neoprávněným zápisem byl vyřešen vylepšeným ověřováním vstupu a děkuje Nicku Gallowayovi z Google Project Zero za nalezení a nahlášení chyby. Samostatná aktualizace Safari je k dispozici pro Macy se systémem macOS Monterey (verze 12) a macOS Ventura (verze 13), protože existují Macy, které nelze aktualizovat na macOS Sonoma, nejnovější dostupnou verzi macOS.

Apple také vydal iOS 16.7.7, která řeší bezpečnostní chybu WebRTC  pro zařízení, která nepodporují iOS 17, jako je iPhone 8 a iPhone X. Vždy je důležité udržovat vaše zařízení aktualizovaná, abyste je ochránili před chybami, jako je tato. Chcete-li aktualizovat Safari na Macu, otevřete aplikaci Nastavení systému, klikněte na nabídku Obecné a poté vyberte Aktualizace softwaru. Počkejte, až váš Mac najde dostupnou aktualizaci, a poté klikněte na Aktualizovat. Chcete-li aktualizovat zařízení iOS, přejděte do Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru.