Není pochyb o tom, že jednou z věcí, kvůli které je jeho vysoká cena těžko spolknutelná, je skutečnost, že pro většinu lidí je Vision Pro příslušenstvím, nikoli primárním zařízením. Co se ale stane, když se pokusíte použít Vision Pro jako primární zařízení – vlastně jako vaše jediné zařízení?



To je otázka, na kterou se chystá odpovědět Samuel Axon v novém testu. „Strávil jsem více než týden prací téměř výhradně na Vision Pro. Pokračoval jsem v konverzacích na Slacku, připojoval jsem se k videohovorům Zoom, upravoval jsem dokumenty, psal články a dělal všechno ostatní, co dělám v rámci svých každodenních povinností redaktora v Ars Technica. Nejprve se musíme zeptat, zda můžete Vision Pro skutečně použít k práci. Myslím, že můžete.“

„Pokud můžete svou práci dělat na iPadu, můžete to dělat na Vision Pro – a dokonce mám pocit, že Vision Pro je pro většinu úkolů v oblasti produktivity přirozenější než iPad. Na rozdíl od iPadu nikdy nenastal okamžik, kdy jsem měl pocit, že ho musím sundat a použít jiné zařízení, abych něco udělal. Uvědomuji si, že to neplatí pro každého, protože existují některé aplikace pro Mac, které pro Vision Pro neexistují, jako Xcode a Final Cut Pro.“ Největší nevýhodou, kterou našel, byly videokonference – kde použití toho, co popisuje jako 3D avatary, není společensky přijatelné pro obchodní použití.